• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ocak 2020 15:17

Seçim yatırımı değim, gönül yatırımı...

Seçim yatırımı değim, gönül yatırımı...
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, ayrım yapmadan şehirde çalışan bütün gazetecilerin gönlünü fethetti.

ERKHABER / ERZURUM - 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmakta. Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı gün 10 Ocak 1961 tarihinden bu güne katlanmakta.

KARIŞIK

 

Erzurum'da da çalışan gazeteciler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erzurum Valisi Okay Memiş, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi, hem gazeteciler gününü kutladı, hemde kamuoyunu valilik çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.   

 

10 Ocak akşamı gazeteciler Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın konuğu oldu. Çomaklı, basının ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, gazetecilerin hoş vakit geçirmelerini sağladı. 

 

Her yıl aynı tarihte siyasiler, bürokratlar mesajlar yayınlayıp, bir takım etkinlikler düzenleyerek, gazeteciler gününü kutluyorlar. Bu artık rutin bir kutlama haline dönüşmüş durumda. 

 

2020 Çalışan Gazeteciler Gününe damga vuran isim ise EGC Başkanı Metin Barlak oldu. Mütevazı kişiliğiyle basın camiasında hemen herkesin gönlünde taht kurmayı başarmış bir isim olan Barlak, Cemiyetine üye olan olmayan, farklı cemiyete üye olan, hiç kimseyi ayırmadan, herkese bir kutlama plaketi ve küçük hediyeler gönderdi. 

 

Kimse yanlış anlamasın EGC Başkanı Barlak bir sonraki dönem tüzük gereği yeniden başkanlığa aday olmayacak. Yani yaptığı jest seçim yatırımı değil gönül yatırımı. 

 

Neredeyse otuz senedir oturduğu koltuktan kalkmamak için direnen, her türlü fırıldağı çeviren, koltuğu elden gittiğinde kimsenin kendisine itibar etmeyeceği endişesiyle uykuları kaçan meslek örgütü başkanlarına, umarız Metin Barlak'ın bu tavrı örnek olur. Metin Barlak yarın başkan olmasa da yine camiada ve Erzurum'da itibar gören bir isim olacak. Zira onun ben ölene kadar başkan olacağım diye bir iddiası yok. gönülleri kazanmaya talip ve bunu çoktan başardı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.