• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Kasım 2019 12:22

PÜİS Doğu Anadolu Bölgesi Bayi Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi...

PÜİS Doğu Anadolu Bölgesi Bayi Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi...
PÜİS Erzurum Şubesi’nin düzenlediği PÜİS Doğu Anadolu Bölgesi Bayi Toplantısı Erzurum Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

ERKHABER / ERZURUM - PÜİS Erzurum Şubesi’nin düzenlediği PÜİS Doğu Anadolu Bölgesi Bayi Toplantısı Erzurum Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

KARIŞIK

Büyük bir katılımla yapılan toplantıya PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PÜİS Yüksek Konsey Üyesi Hulusi Sırması, Erzurum Sanayi İl Müdürü Mustafa Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Oktay Kocaoğlu, PÜİS Erzurum Şubesi Başkanı A. Vahit Bingöl ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, PÜİS Baştemsilcileri ve PÜİS Erzurum Şubesi hinterlandındaki bayiler katıldı.

 

 

VAHİT BİNGÖL: “BAYİLER CAN ÇEKİŞİYOR”

Toplantının açış konuşmasını yapan PÜİS Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl akaryakıt bayilerinin ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek “Bayiler büyük bir finansal kriz içinde. Can çekişiyorlar. Kazandıklarının tümünü bankalar yutuyor. Acilen, bayileri bankaların elinden kurtaracak bir düzenleme yapılması lazım. Aksi takdirde dürüst bayilerin tümü tek tek kapanacak” dedi.

HULUSİ SIRMACI: “OTOMASYON BEDELLERİ KONUSUNDA PÜİS BAYİLER LEHİNE BÜYÜK BİR KAZANIM ELDE ETTİ”

Daha sonra kürsüye çıkan PÜİS Yüksek Konsey Üyesi Hulusi Sırmacı bayilerin sorunlarını içeren bir konuşma yaptı.  Sırmacı özellikle dağıtım şirketleri tarafından istasyonlara kurulan otomasyon sisteminin bedellerinin bayilerden alınmasının büyük haksızlık olduğunu belirterek bu konuda PÜİS’in yaptığı çalışmalar sonucunda bayiler lehine bir düzenleme yapılmasının bayiler açısından önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

 

 

PÜİS GENEL BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ: İKİ YIL İÇİNDE SORUNLARIMIZIN ÖNEMLİ BÖLÜMÜNÜ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK

Genel Başkan Okumuş, konuşmasında yürüttükleri yoğun çalışmalar sonucunda iki yıl içinde sorunların önemli bir bölümünü çözüme kavuşturduklarını belirterek şunları söyledi: “2017 yılının Kasım ayında sektörün sorunları ve çözüm önerileri başlığı altında bir çalışma yaptık. 25 tane çözüm bekleyen sorun tespit ettik. Birinci sıraya her zaman olduğu gibi adaleti, şeffaflığı ve mali disiplini koyduk. Sektör bu üç değerle nasıl büyür, bu üç değerden vazgeçmeden sektörün tüm paydaşlarını PÜİS nasıl kucaklar diye bir yol haritası belirledik.

Sonra 2018 yılının Kasım ayında 1 yıl önce yaptığımız bu çalışmayı yeniden gözden geçirdik. PÜİS yaptığı çalışmalarla 1 yılda 5 sorunu çözüme kavuşturmuş. 20 sorunumuz ise devam ediyor. Bunun üzerine kalan bu sorunların çözümü için sektörümüzle ilgili tüm kurumların kapısını çaldık, bakan ve bürokratları tek tek ziyaret ettik. 2019 yılının Kasım ayında memnuniyetle ifade ediyorum ki kalan 20 sorunun da 15’ini çözüme kavuşturduk. 2 yılda 25 sorundan 20’sini çözmüş olduk. Elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın yoğun çalışmalarımız sonucunda elde edildiğinin bilinmesini isterim."

 

 

ÇOK YAKIN ZAMANDA MALİYETİN ALTINDAKİ SATIŞLAR BİTME NOKTASINA GELECEK

Akaryakıt üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına da dikkat çeken Genel Başkan İmran Okumuş: “Nasıl bir çocuğun annesi varsa, maliyetin altındaki fiyatla satış yapan bayilerin de bağlı oldukları dağıtım şirketleri var. Türkiye’de 98 dağıtım şirketi var. Dağıtım şirketlerinin ilk 15’inin pazar payı geçen yıl yüzde 10’a yakın azalırken, geriye kalanların pazar payları önemli ölçüde artmış. Bunlar fatura satışıyla büyümüş. Yani bu şirketler vergi kaçakçılığı yaparak büyümüş.

 

 

Biz bunları belgeleriyle birlikte başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sunduk. Kayıtdışı ile mücadele konusundaki önerilerimizi paylaştık. Çok kısa sürede bu sorunun önemli ölçüde çözüme kavuşturulacağına ve maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışların bitme noktasına geleceğine inanıyorum” dedi.

 PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş’un konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde EPDK’nın kar payı bölüşümü ve finansal promosyonlara ilişkin kararları konusunda Hükümete ve EPDK’ya şükranlarını sunan Genel Başkan Okumuş “İlk defa bu kararlarla bayiye hak verildi” dedi. Daha sonra Genel Başkan Okumuş kurul kararları konusunda bayileri bilgilendirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.