• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 01 Ocak 2020 13:34

Orhan Özsoy'dan Erzurumspor ilk yarı analizi...

Orhan Özsoy'dan Erzurumspor ilk yarı analizi...
1.Bölgede savunmada bir türlü gerçek anlamda stoper ikili uyumunu sağlayamadığımız için müsabakaların büyük bölümünde savunma hataları yüzünden istenilen oyunu oynayamayarak hatalı goller yedik.

Birinci bölgede savunmada bir türlü gerçek anlamda stoper  ikili uyumunu sağlayamadığımız için müsabakaların büyük bölümünde savunma hataları yüzünden istenilen oyunu oynayamayarak hatalı goller yedik.

KARIŞIK

 

Zamanla stoperlerimizin sakat yada cezalı olması nedeni ile başka mevkilerde oynayan futbolcuları bu mevkide oynatmaya mecbur kalınca  gerçek anlamda bir savunma oluşumu oluşmadı. Hemen hemen her müsabakamızda sıkıntılar ortaya çıktı.

 

Sol bek sorununu sezon başından beri büyük problemler yarattı. Sol tarafta ideal bir bek olmamasının sıkıntılarını ilk yarı boyunca hemen hemen her maçta yaşadık.

 

Sağbekte Cenk Ahmet ve Murat uçar başarılı bir ilk yarı geçirdi.

 

2. Bölgede Orta sahada tüm müsabakalarda ideal bir orta saha oluşmadı. Hemen hemen her müsabakada farklı sürprizler yaşandı. Bazen sonuca etki eden bir oyun ve skor ortaya konulsa da istenilen takım olgusu 17 hafta boyunca oturtulamadı.

 

3.Bölgede yani hücum bölgesinde Mikael Pote 15.haftada  attığı goller ile forvet olduğunu hatırlatsa da, 15 hafta boyunca forvetsiz oynadık desek abartmış olmayız. Bazı maçlarda Oltan’ı oyuna alan Erkan Sözeri yine verim alamadı. Ayrıca 10 numara eksikliğini her maçta hissettik. 17 hafta boyunca penaltı kazandığımız tek maç 2-0 önde iken Giresunspor karşılaşması oldu. O penaltıyı da gole çeviremedik.

 

Sonuçta bana göre Sehic, Scuk,  Emrah ve Murat, ilk yarıda görevini tam olarak  yaparak beklenenden daha iyi bir performans sergilediler. İlk yarının hayal kırıklığı İbrahim Akdağ oldu.

 

Ara transferde iyi ve hazır oyuncu bulmak zor. Ancak mutlaka transfer yapılmalı. Savunmaya  orta sahaya ve forvete 3 nokta transfer gerekli.  Takımda bazı oyuncular ile yolların ayrılması bekleniyor. Bakalım önümüzdeki günler neyi gösterecek.

 

Sezonu ilk ikide bitirmek istiyorsak 63 puan üzeri almamız şart.  Zira son 5 sezonun ilk iki puan ortalaması   67,6 = 64,8

 

2014-2015 :  72-66

 

2015-2016 :  65-62

 

2016-2017 : 62-61

 

2017-2018 : 69-63

 

2018-2019 :72-70                                                           

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.