• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Eylül 2019 17:32

Oktay Kaynarca, Erzurum'daki tarihi ayıbı gördü, Vali Memiş el koydu...

Oktay Kaynarca, Erzurum'daki tarihi ayıbı gördü, Vali Memiş el koydu...
Erzurum gezisine katılan ünlü sanatçılar arasında yeralan Oktay Kaynarca, Erzurum'da yıllardır kimsenin görmediği bir "tarihi ayıbı" gördü ve bunun videosunu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Orkun ÇİZMELİ / ÖZEL HABER

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un önderliğinde gerçekleştirilen Erzurum gezisine katılan ünlü sanatçılar arasında yeralan Oktay Kaynarca, Erzurum'da yıllardır kimsenin görmediği bir "tarihi ayıbı" gördü ve bunun videosunu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Kaynarca'nın videosunu izleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, hemen ünlü sanatçıyı arayarak, "tarihi ayıbın" ortadan kaldırılması için gereken talimatı verdiğini aktardı.

Her bölümü milyonlarca insanı ekran başına kilitleyen Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli karakterine hayat veren ünlü sanatçı Oktay Kaynarca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un önderliğinde gerçekleştirilen Erzurum gezisini katıldı. Resmi programın ardından Erzurum'u tek başına gezen Kaynarca, Oltu Taşı ürünlerinin satıldığı ve turistlerin uğrak mekanı olan Tarihi Taşhan Çarşısı'na gitti. Çarşı'nın girişinde bugüne kadar kimsenin görüp, fark etmediği "elektronik tabelayı" fark eden Kaynarca, hemen bir video çekerek, bunu milyonlarca takipçisi bulunduğu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Videoda, "500 yıllık bir yapı. Taşhan'ın üzerindeki şu elektronik yazıyı görüyorsunuz değil mi? İlgililerin dikkatine. Lütfen! Hiç olmamış, hiç olmamış!" ifadelerini kullanan Kaynarca'nın bu paylaşımı Erzurum Valisi Okay Memiş'i harekete geçirdi. 

Ünlü sanatçı Oktay Kaynarca, bir sonraki paylaşımında, Vali Memiş'in kendisini aradığını ve tarihi binadaki elektronik tabelanın kaldırılması için gereken talimatı verdiğini söylediğini bildirdi ve ilgisinden dolayı da teşekkür etti. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman Çetres 28 Eylül 2019 10:13

    Biz bu ve buna benzer daha çok ayıbı söylüyoruz fakat Oktay Kaynarca olmadığımız için çok ta kaale alınmıyoruz. Yine de hem Oktay Bey hem sayın valimiz teşekkürler.

  • H.kan 27 Eylül 2019 22:06

    Uğur k senin tarih bilgin de bukadar iste

  • Uğur K 27 Eylül 2019 00:12

    Hiçte ayıp değil elektronik lambayı kaldıran vali içerdeki aydınlanmayı da kaldırsın o zaman bu kadar mal mısınız? Elektronik tablo olunca ne oluyor ki?