• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Kasım 2019 14:44

Karı koca hepsi yönetici...

Karı koca hepsi yönetici...
ETÜ'nde tam bir aile ortamı hakim(!) Rektör Yardımcısı Birol Soysal'in eşi Nazan Soysal Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Fatih Yetim'in eşi Tuba Yetim Üniversite Genel Sekreteri.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaparak bir yıllık faaliyetleri anlattı. Rektör seçildikten bir yıl sonra basının karşısına çıkan Rektör Çakmak, yaptıklarını ve projelerini anlattı. 

KARIŞIK

 

Konuşmasına başlamadan önce Rektör Çakmak, üniversiteyi birlikte yönettiği arkadaşlarını tanıttı. Aynı soy ismi taşıyan yöneticiler dikkat çekti. Sonradan anlaşıldı ki bu isimler karı koca. Yani ETÜ tam bir aile ortamında yönetiliyor(!) 

 

Anladık ki Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yetim'in eşi Doç.Dr. Tuba Yetim Üniversite Genel Sekreteri olmuş.  

 

Yine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal'ın eşi Nazan Soysal'da Rektör Hoca atanır atanmaz, Yakutiye belediyesindeki görevini bırakarak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü olarak ETÜ'ye geçmiş. 

Ancak eşlerin aynı ortamda çalışmalarının avantajları kadar dezavantajları da var. Uzmanlar, "hem hoca hem yönetici olmak ekonomik açıdan aile bütçesine ciddi katkı sağlayabilir ancak, çiftler, iş ve özel hayatlarında sürekli birlikte vakit geçirirlerse, birbirlerini özleme duygusu hissetmeyeceklerinden dolayı, ilişkileri daha çabuk monoton hale gelebilir” diyor.     

 

 

 

Etiketler : erzurum ETÜ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kombina 20 Kasım 2019 09:33

    Bir eksikliklerini mi gördünüz ki böyle bir yazı kaleme aldınız. Fatih Yetim kalitesinde bir insan değil ETÜ de Erzurum da bile zor bulunur. Eşi Hatice Hanımda aynı şekilde. İnsanları tanımadan, akademik geçmişleri bilmeden böyle bir yazı yazmanız çok garip. Yani demem o ki işini düzgün yaptıktan sonra soyisimin önemi yok. Bakın sizin soyisminizden belki gazetede başka biri yoktur ama bu sizin gazetecilik kimliğinize pek bir şey katmamış. Araştırmadan soruşturmadan haber yapmak için ya da birileri haber yapmanızı istediği için böyle bir haber yapmışsınız. Saygılar...

  • Şakamısınız 20 Kasım 2019 01:06

    Sonrada rektör bey diyor ki beyin göçü oluyor!!! Belediyede işi varmış madem hanımefendinin, bari oraya başka birini atasaymışlar, bırakın bu aynı ortamda çalışma ayağını, hak etmişlerse eyvallah ancak yorulduk bıktık usandık bu yapılaşmalardan. Aynı durum Atatürk üniversitesinde ve tüm ünilerde var. Bu kadrolaşma işi zaten erzurum ve çevresine gelmiş.Çevre illere kadro açılsa dahi o kadroya yerleşme erzurumdan geçiyor. Serzenişim kişisel değil, niye böyle yapma gereği duyuyoruz. 5 vakit namaz kılıyosunuz, icap ettiğinde ön safı kimseye vermeyenler nerede kaldı dini hassasiyet. Gidin şu kadroları araştırın üniversitelerde kaç kişi birinin selamını almadan başlamış. Rica ediyorum bir daha da böyle haber yapıp insanlığın aklı ile oynamayın, çözüm olmayacaksa yazdıklarınız sizde bizlerde yorulmayalım. Adam dilden 80 alıyor kadro bulamıyor, sırf birini almak için yok 10 yıl orda çalışmış olmak 5 yıl müdürlük yapmak vs. Gibi saçma sapan kriterler ile insanların önünü kesiyorsunuz. Yönetici olmak içinde vasıf gerekli prof olunca illa genel sekreter mi olunuyor.üniversiteyi yönetenler bazı testlerden geçiyor mu.