• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Nisan 2020 14:34

Kamu bankalarının fedakârlığı

Kamu bankalarının fedakârlığı

ERKHABER / ERZURUM - Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında başlayan ve kısa süre içerisinde tüm Dünyaya yayılan, Covid-19 salgınında bazı sektörlerde çalışanların fedakarlıkları ön plana çıkıyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere salgına karşı müthiş bir özveriyle mücadele eden kamu çalışanları içerisinde bankacılar da dikkat çekiyor.

KARIŞIK

Türkiye’de bir aydan bu yana baş gösteren kapsamında özel bankaların “mesai kısıtlaması” ve “şube sayısı azaltma” gibi tedbirlerine karşın, kamu bankaları ticari olarak büyük darbe yiyen esnafa ve halka yardımcı olmak için çalışmalarını salgın öncesinden daha yüksek bir tempoda sürdürüyor.

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank çalışanları, mesai içerisinde ve dışında hizmet vermeye devam ediyor. Mesai saatlerinde herhangibir kısıtlamanın yapılmadığı kamu bankalarında, gün içerisinde yapılan çalışmalar, mesai saati bitiminde de devam ediyor.

Kamu bankalarında çalışanlar, gece 22.00-23.00’e kadar vatandaştan gelen taleplere karşılık verebilmek adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Banka çalışanları, son derece zor şartlar altında görev yaptıklarını ve müşteri yoğunluğunun salgın öncesine göre birkaç kat daha arttığına dikkat çekerek, virüs bulaşma riskiyle karşı karşıya bulunduklarına dikkat çekiyorlar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.