• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ekim 2017 12:25

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün, 2017 yılı 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. 
Palandöken Kaymakamlığı binasında yapılan toplantıda; bir önceki toplantıda alınan kararlar gözden geçirildi. Çalışma ve İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Recep Demir, 2017 yılı üç aylık (Temmuz-Ağustos ve Eylül) dönem aralığında yapılan faaliyetlere yönelik bilgi verdi.
Kamu Kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve STK temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, işsizliğin önlenmesi konusunda her türlü etkili kararların alınacağını söyledi.
Toplantıda hasta kabul elemanı, cilt bakım elemanı, aşçı yardımcısı, kadın dış giysileri dikimi, halı dokuma, ev tekstil ürünleri hazırlama, ahşap yakma tekniği, aşçı çırağı, zikzak makineci ve çeyiz ürünleri hazırlama elemanı mesleklerinde, meslek edindirme kursu açılmasının, 2017 yılı eğitim planına eklenerek kurul onayına sunuldu.
Mesleki yönelim test bataryası uygulamasının yaygınlaştırılması için Erzurum Çalışma ve İş Kurumu ile işbirliği yapabilecek kurumların belirlenmesi, istihdamında güçlük çekilen “eski hükümlüler, denetimli serbestlikten faydalananlar ve engelliler” için kendi işini kurma projelerine ağırlık verilmesi ve bu konuya katkı sağlayacak kurumlardan görüş alındı. Okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında “Güvenlik görevlisi” çalıştırılması ile ilgili Kurul üyelerine bilgi verildi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyeleri’nin görüş ve önerilerinin alınması ile program sona erdi.

KARIŞIK