• ŞEpnolat üst

Hiç yoktan iyidir!

  • Büyükşehir-1

 

Ligin zirvesinde yer alan iki takımın mücadelesi beklenildiği gibi vasatın üzerine çıkamadı. 

Maça son derece panik ve dağınık bir görüntüyle başlayan B.B. Erzurumspor, bu görüntüsünü ancak 35’nci dakikadan sonra üzerinden atabildi. Bu süre içerisinde Hatayspor, Gökhan Karadeniz’in liderliğinde etkili olsa da pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. 

Maç öncesi kadrolar elimize ulaştığında Hatayspor’da Selim Ilgaz’ın yedekler arasında olmasına açıkçası şaşırdık. Hatay’ın en etkili hücum silahı Selim’i yanına oturtan Mehmet Altıparmak’ın Helder Barbosa tercihi ile daha çok bekleyip, kontrataklarla etkili olmayı amaçladığını düşündük. Bana kalırsa Mehmet Hoca’nın bu tercihte yanılmasının en önemli nedeni Erzurumspor’un beklenilenin aksine çok dağınık ve panik havasında oynamasıydı. Dolayısıyla Hatayspor kontratak değil hücum oynamak zorunda kaldı ve Helder Barbosa’nın defansımızın arkasına sarkma ihtimali de ortadan kalktı. 

Geriye tehlikeli olacak Gökhan Karadeniz kaldı sahada... O’nu da sahadan silen isim Osman Çelik oldu. Maçın ilk dakikasından itibaren ayakta kalan ve Gökhan’a rahat yüzü göstermeyen Osman, tecrübeli oyuncunun öldürücü paslar atmasına da engel oldu. 

İlk 35 dakikada Hamroun, Obertan, Pote, Sissokko beklenenin çok altında kaldı. 

Mücahid sol kanatta zor anlar yaşarken, Murat Uçar, Caner Hüseyin karşısında genelde ayakta kalmayı başardı...

35’nci dakikaya kadar topu ayağında tutamayan, çıkarken çok sayıda top kaptıran Mavi Beyazlılar, son 10 dakikalık bölümde kendine geldi ve yavaş yavaş oyuna dahil olmaya başladı. Hamroun’un 3’e 2 yakaladığımız pozisyondaki kötü pası ve Osman’ın asistinde Pote’nin ağır kalması Erzurumspor’un golü bulmasına engel oldu. 

Maçın ikinci yarısında Erzurumspor Emrah-Hamroun değişikliği yaptı.

İkinci yarıda daha sakin olan ve topun kontrolünü elinde bulunduran Erzurumspor, Sehiç’in hızlı başlattığı atakta Sissokko’nun “al da at” diye verdiği pası, “aldım ama atmıyorum” diyerek kaleciye yuvarlayan Emrah ile yüzde yüzlük golü kaçırdı.

Sonrasında Pote ve Emrah’ın karşılıklı kötü paslarıyla bir kez daha mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Erzurumspor’da Erkan Hoca oyunu 0-0’da tutmak için önce Obertan-Hasan Ayaroğlu, sonrasında da Sissokko-Scuk değişikliklerini yaptı. 

Bana göre de Obertan-Hasan değişikliği yerine o dakikalarda Pote-Ömer değişikliği daha doğru olurdu.

Maçın son 10 dakikalık bölümünde panik ve dağınık görüntüye bürünen Mavi Beyazlılar, son bölümde kalesinde tehlikeler gördü. Mesut’un direkten dönen topu, Erzurumspor’un şampiyonluk şansının devam etmesini sağladı.

Sonuç itibariyle 3 puanın pırlanta değerinde olduğu maçtan altın değerinde 1 puanla dönüyoruz...

Ne çok iyi ne de çok kötü bir sonuç...

Hiç yoktan iyidir diye değerlendireceğimiz bu bir puan, kalan 8 hafta için bana göre son derece önemli...

Artık puan kayıplarının telafisinin çok zorlaşacağı bir sürece giriyoruz...

Teknik direktör Erkan Sözeri’nin Erzurumspor için çok önemli bir oyuncu olan Emrah Başsan’ı yeniden kazanacak formülü ne yapıp edip bulması, Pote’nin yerine de Ömer’i bir an önce hazır hale getirmesi gerekiyor... Aksi takdirde Emrah’ın bu görüntüsüyle Erzurumspor’a zarardan başka verebilecek birşeyinin olmadığını görmek zok da zor olmasa gerek. 

 

NOT: Menemenspor maçında taraftarla yaşadığı diyalog sonrasında Yağız TV’de Birebir Futbol’da konuk ettiğimiz İbrahim Akdağ özür dilemiş ve son 9 maça odaklandığını söylemişti. Hakikaten de odaklandığını bugünkü müthiş mücadelesinden rahatlıkla gözlemledik. Maça kötü başlasa da ilerleyen dakikalarda orta sahada ağırlığını koyan İbrahim’i hep böyle görmek istediğimizi belirtiyor, kendisini kutluyorum...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.