• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Eylül 2017 15:33

Hastanede kitap okuma salonu açıldı

Hastanede kitap okuma salonu açıldı
Hastanede kitap okuma salonu açıldı

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesine hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde İl Halk Kütüphanesince kitap okuma salonu oluşturuldu. 
Hastanede daha önce başhekim odası olarak kullanılan oda dizayn edilerek kütüphaneye dönüştürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün talebi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan kütüphane, açılış töreni ile hizmete girdi. Programa Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Embiya Aksakal, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice, hastane ve kütüphane personeli katıldı.
Hastane Başhekim Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice, yaptığı konuşmada, "Hastane bünyesinde kütüphane biriminin oluşturulması, ayrıca hastanemize gelen misafirlerin hoşça vakit geçirmeleri açısından hizmet vermek bizleri son derece mutlu etmektedir" dedi.
Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Embiya Aksakal, ise "İl Halk Kütüphanesi ve hastanemizin ortaklaşa oluşturduğu kütüphanemizin hizmet vermesi bizleri son derece mutlu etti. İl Müdürümüzün gayreti ile hastane yönetimi olarak bizlerde duyarsız kalmadık ve bünyemizde böyle bir birim oluşturduk. Amacımız burada vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını vermektir. Ücretsiz olarak yararlanılan kütüphanede ihtiyaç duyulan çeşitli yayın organlarından da yararlanılacaktır" diye konuştu.
Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, "İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün yine ilklerinden birinde daha buluştur. Türkiye’de bir ilk. Bu kadar mütevazi görünmesine bakmayın. Bir ilk olmasının sebebi devlet hastanesinde yine bir devlet Kuruluşu tarafından açılan kütüphane tarzındaki bu hizmet Türkiye’de bir ilktir. Bu ne demek devlet hastanesinde bir ilk olarak kütüphane hizmeti verilmektedir. Bu imkanları bizlere sunan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticilerine teşekkür ederim. Okuyucularımız adına da teşekkür ederim. Böyle bir hizmet verirken hastanede bulunan hastalar, mağdur durumda olanlar, hastanede yatan veya hastalarına refakat eden tüm misafirlerimize yöneliktir. Ödünç verme tamamen ücretsizdir. Kütüphanemizde şu anda 2 bin 500 kitap bulunmaktadır. Raflarımızı tamamen dolduracağız. Kitaplarımızın tamamen hikaye ve roman tarzındadır. Takdir edersiniz ki buralarda kalan insanlar daha çok roman türü kitaplar okumayı tercih ederler. Hastanemizde bir gün veya on gün kalması önemli değil, kitaplarımızı alan kişiler okuduktan sonra tekrar değiştirme imkanından yararlanacaklardır" diye konuştu.
Kütüphanede 2 bin 500'e yakın kitap ve çeşitli envanter bulunuyor. Kütüphane bünyesinde ayrıca 12 çeşit sürekli yayın, ulusal ve yerel gazetelerde bulunacak. Hastanede bulunan hasta yakınları veya hastaların zamanlarını değerlendirmek açısından kütüphaneden ücretsiz yararlanabileceği belirtildi. Kütüphane hafta içi 5 gün ve saat 09.00-17.00 arasında açık bulunacak.

KARIŞIK