• ŞEpnolat üst

Hani sen EYLEM ADAMI'ydın Lütfü ağabeyi?!

  • Büyükşehir-1

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik’in ağzından İlk olarak 2005 yılında duyduk üniversite sözünü. ETSO’nun bünyesindeki vakıf aracılığıyla kuracağı açıklanan Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi (ETTÜ) için ilk adım ta 4 yıl sonra, 2009 yılında atıldı…

29 Ekim 2009 yılında basın açıklaması yapan Yücelik, Erzurum’a bir vakıf üniversitesi kurma düşüncesini artık hayata geçirmeyi planladıklarını söylemişti.

Sonrasında çalışmalar başladı ve 2010 yılında üniversitenin kampusu için Aziziye ilçesi Merkez Mahallesi Maşatlar mevkiinde kiralanan alanın kiralama protokolü, Defterdar Osman Şimşek ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından imzalandı.

Ardından uzun süren bir bekleyiş ve sessizlik sonrasında 2014 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, yine dönemin AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un da katılımıyla bir istişare toplantısıyla gündeme geldi üniversite… 

İstişareler edildi, çalışmalar devam etti ve nihayetinde 26 Mayıs 2016’da medyaya “Başvuru dosyası YÖK’e teslim edildi” haberleri yansıdı. Haberlerde “Vakıf üniversitesinin 2012 yılından bu yana devam eden kurulma çalışmaları, zaman içerisinde karşılaşılan bürokratik engeller sebebiyle aksadı” ifadeleri dikkat çekiyordu.

Bir süre sonra Radyo Ritm’e konuk olan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, “Şu anda geldiğimiz aşamada; Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 140 dönümlük kampüs arazisinin tapusunu aldık. Buna karşılık DSİ’ye 40 adet lojman yaptırıp teslim ettik. Bu süreçte YÖK’ün Vakıf Üniversiteleri yönetmeliğinde ciddi değişiklikler oldu. İstenen şartları yerine getirmek için yoğun çabalar gösterdik. Akabinde dosyamızı YÖK’ün ilgili birimine sunduk. Ocak ayında da bir heyet Erzurum’a gelerek ilk incelemeyi yaptı. İnşallah doğru bir yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve neticelendirmeye gayret ediyoruz” açıklaması yaptı.

 

Peki sonra ne oldu?

  1. Şeytan aldı götürdü, satamadan getirdi
  2. İnek içti
  3. Dağa kaçtı
  4. Yandı da bitti kül oldu
  5. Olduysa mübarek olsun!

 

İşin esprisi bir yana, ETTÜ’de süreç ne, neden kurulamadı, bunun cevabı 3 yıldır maalesef Erzurum kamuoyuyla paylaşılmadığı için, üniversitenin akıbetini hiç kimse bilmiyor.

YÖK onay mı vermiyor, ETSO tonlarca parayı harcadıktan sonra işten vaz mı geçti, birileri mi engel oluyor, bürokratik engeller mi aşılamıyor, bunların hiçbiri açıklanmıyor!

 

Şahsen ben ETTÜ’nün akıbetini çok ama çok merak ediyorum…

En önemlisi, ETTÜ için bugüne kadar ETSO’nun veya ETSO’nun vakfının kasasından ne kadar para çıktığını da merak ediyorum…

Öyle ya, tam 15 yıldan bu yana sonuçlanmamış bir iş için ne kadar harcandığını bilmek kamuoyunun hakkıdır diye düşünüyorum…

 

Ve her fırsatta kendisini “Ben söylem değil, eylem adamıyım…” diye tanıtan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik’in “söylem”de kalan bu projeyle ilgili ne düşündüğünü, neden “eylem”e dönüştüremediğini, bunun nedenlerini de kamuoyuyla paylaşmasını bekliyorum…

 

Kamuoyunun önüne çıkar, “beceremedim”, “ben de artık söylem adamıyım” der mi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki, O artık bir metal yorgunu!

ETSO’nun tüm işlerini Başkanvekili Saim Özakalın’ın üzerine atan ve o eski heyecanından “eser” kalmayan Yücelik’in, yine bu işi de Özakalın’ın omuzlarına attığını bilmeyen yok…

Yani insan sormadan edemiyor; Ağabeyi, madem çalışmayacaksın, madem eylem yapamayacaksın, madem susup oturacaksın, madem her işe Saim Özakalın’ı koşturacaksın, sen niye başkan oldun?

Sence de artık gitme vakti gelmedi mi?

Bırak git de, heyecanı olan, tüccarın, esnafın derdini gerçek anlamda dert edinen, birşeyler yapma arzusunda olanlar gelsin!

Zira oturduğun koltuk, Aşkale Çimento’ya ait değildir!

Bilmem anlatabildim mi?!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.