• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Eylül 2018 11:06

Erzurum Havalimanı'nda korkulu anlar...

Erzurum Havalimanı'nda korkulu anlar...
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Üyesi olan Erzurum Havalimanı’nda gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı yapıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Havalimanı’nda bir uçak kazası ve sonrasında çıkabilecek yangına karşı müdahalenin konu edildiği tatbikat gerçeği aratmadı. Erzurum Havalimanı Başmüdürlüğü’nün organize ettiği, Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin destekleri ile gerçekleştirilen tatbikatta, olası bir uçak kazası, uçak kırım ve çıkabilecek yangına karşı neler yapılabilir, nasıl müdahale edilir gibi konular ele alındı. Erzurum Havalimanı Başmüdürü Hanifi Fidan,  “Muhtemel bir yangın, uçak kırım ve kaza  durumda ne yapabiliriz diye bir senaryo oluşturduk ve bir yangın tatbikatı gerçekleştirdik” dedi.

KARIŞIK

 

GERÇEĞİ ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Erzurum Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF) ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği yolcu uçağı, uçuş sırasında yaşadığı teknik bir problem nedeniyle düştü. Uçağın düşmesinin hemen ardından da yangın çıktı. Erzurum Havalimanı personeli düşen uçağa ve yaşanan yangına kısa süre içerisinde müdahale etti. Nefesleri kesen tatbikatla ilgili bilgi veren Erzurum Havalimanı Başmüdürü Hanifi Fidan, yangın ve kurtarma tatbikatının başarılı bir şekilde icra edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. "Hiç istemediğimiz ve arzu etmediğimiz olaylara karşı bizim her an hazır olmamız gerekir. Bu tatbikatta bunu bir kez daha gördük” diyen Fidan, yangının, kazanın ve uçak kırımının tatbikatının ve yangın senaryosunun bile ürkütücü ve korkutucu olduğunu ifade etti.