• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 27 Eylül 2017 12:45

Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru’nun tanıtımı yapılacak

Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru’nun tanıtımı yapılacak
Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru’nun tanıtımı yapılacak

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir kış turizm koridoru oluşturan 8 milyon 800 bin euro bütçeli “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridonunun Geliştirilmesi” projesi kapsamında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru’nun ulusal tanıtımını yapacak. Yatırımcılar için farkındalık oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilecek ikişer günlük tanıtım etkinlikleri, 28-29 Eylül’de İstanbul Taksim Point Hotel'de, 5-6 Ekim’de İzmir Wyndham Grand Özdilek'te ve 12-13 Ekim’de Antalya Ramada Plaza'da düzenlenecek. Seyahat acentaları, tur operatörleri ve yatırımcılara yönelik tanıtım çalışmalarının gerçekleştirileceği üç şehirde de saat 10.30'da başlayacak turlara basın mensupları davet edildi. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı’nda yer alan ve turizm bölgelerinde koridor oluşturmaya yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarıyla birleştirilen “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi” projesi bölgenin turizmdeki rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor. Bakanlık, proje kapsamında ayrıca destinasyon yönetim organizasyonları oluşturdu. Ulusal ve uluslararası tanıtım, pazarlama faaliyetlerini yürütecek olan organizasyonlar; seyahat acentaları, yatırımcı ve girişimcilerin kış turizmiyle ilgili bölgede gerçekleştirecekleri yatırımlar hakkında bilgi alabilmelerini ve ziyaretçilere de halka ilişkiler hizmeti verilmesini sağlayacak.

Bölgeye yeni istihdam kapıları açacak
Bölgesel turizm sektörüne odaklı, sağlam bir ağa sahip, kurumsal düzenlemeleri yapılmış ve iyi organize olmuş bir destinasyon oluşturulması için ihtiyaç duyulan altyapının kurulmasını öngören proje, ilgili valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, altyapı birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek birlikleri tarafından da destekleniyor. Kış turizminin geliştirilerek turist sayısının arttırılması hedeflenen projenin diğer bir amacı ise, Erzurum, Erzincan ve Kars'ta yeni iş imkânlarının oluşturulması, rekabet edebilirliğin artırılması ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamak. 

KARIŞIK