• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Şubat 2020 15:08

ERZURUM'DA BİN FABRİKA KAPATILMIŞ

ERZURUM'DA BİN FABRİKA KAPATILMIŞ
İYİ Parti Erzurum il başkanı Melih Kırkpınar, katıldığı Soruyorum Programında önemli açıklamalarda bulundu. Hayvancılık sektörünün Erzurum'da bitme noktasına geldiğini ifade eden Kırkpınar, "her köy bir fabrikaydı, Erzurum'da bin fabrika kapatıldı"dedi

Gazeteciler Sinan Özçaylak ve Samet Özünal'ın hazırlayıp sunduğu Soruyorum programının bu haftaki konuğu İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar oldu. İYİ Parti'nin yeniden yapılanma sürecinden bahseden Kırkpınar, Erzurum'un meselelerine de değindi. 

KARIŞIK

Erzurum'da hayvancığın bittiğine dikkat çeken Kırkpınar; " Ben Aşkaleliyim, Aşkale ziyaretlerimde, hemşerilerim bana Aşkale'ye bir tesis kur, 40 -50 kişi çalışsın iyi olur,diyorlar. Bakın Aşkale'nin işsizlik sorunu çözülecekse 50 kişiyle bir değil iki tesis yapayım, ancak bu palyatif bir çözüm olur. Bakın Erzurum'da kış turizmi de olmalı, sanayi de olmalı, hizmet sektörü de olmalı ancak bunların hepsini alt alta yazsak, Erzurum'da göçün önlenmesine, istihdamın artırılmasına katkısı yüzde 5'i geçmez. Erzurum'un en önemli kurtuluş reçetesi eskiden olduğu gibi hayvancılığı yeniden canlandırmaktan geçiyor. Ben hep şunu diyorum, HER KÖY BİR FABRİKADIR. ERZURUM'DA BİN TANE FABRİKA KAPANMIŞ. Bu şehirde yüz işçi çalıştıran bir tesis kapansa günlerde medyaya konu oluyor. Halbuki bu şehirde bin tane fabrika kapanmış. Bu şehrin kurtuluş reçetesi bu fabrikaları yeniden açmaktan geçiyor" dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.