• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 13 Mayıs 2019 12:49

Erzurum 1. Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası yapıldı… 

Erzurum 1. Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası yapıldı… 
 İlkokullararası Erzurum Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası’nın ilki Şehit Murat Ellik İlkokulunda yapıldı.
Erzurum 1. Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası yapıldı… 

ERKHABER / ERZURUM - İlkokullararası Erzurum Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası’nın ilki Şehit Murat Ellik İlkokulunda yapıldı. Okul öğrencilerinin de her gün bir gösterisi ile başlayan ve coşkulu bir şekilde devam eden turnuvalara 1. Sınıflarda Square Up, 2. Sınıflarda Abalone, 3. Sınıflarda Q Bitz ve 4. Sınıflarda Mangala oyunu ile öğrenciler kıyasıya yarıştı. 

KARIŞIK

Toplam 202 öğrencinin birinci olabilmek için yarıştığı organizasyonun açılışında konuşan Palandöken  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, çocukluğumuzda oynanan oyunlar ve akıl ve zeka oyunlarının önemine değinerek karşılaştırmalar yaptı. 

Programın Koordinatörü Ercan FİL ise “Bakanlığımızın hazırlamış olduğu  2023 Vizyonunda da yerini bulan ve Ortaokullarda artık seçmeli ders kapsamına alınan Zeka ve Akıl Oyunları çocuklarımız üzerinde mantıklı düşünme, etkili iletişim, ayırt etme, düşünme becerileri geliştirme, görsel algı, grup bilinci oluşturma, farkındalık kazandırma, üretkenlik, sosyalleşme, kendini ifade edebilme, var olan zekasını kullanma gibi birçok kazanım sağlamaktadır. Anne, baba, abi, kardeş ve akranlarla rahatlıkla oynanabilecek bu oyunları geleceğimizin teminatı çocuklarımıza öğretmeli ve oynamalıyız” dedi.

Turnuvada birincilere akıllı kol saati, ikincilere çeyrek altın ve üçüncülere de paten hediye ediydi. Ayrıca dereceye giren her öğrenciye de ve Şehit Murat Ellik İlkokulu Logolu 1. Erzurum Zeka ve Akıl Oyunları Madalyaları verildi.

Turnuvanın Ödül törenine İlçe Mlli Eğitim Müdürü Abdurrahman GAZİOĞLU Şube Müdürleri, Eğitim Bir-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş, Okul Müdürleri, Okullardan görevli öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Turnuvada dereceye giren öğrenciler: 

 

4. SINIFLAR MANGALA TURNUVASI

1. BERRA ERMAN(Sabancı Ellik İlkokulu)

2. OSMAN RECAL AYDIN(Polis Amca İlkokulu)

3. NEHİR TURGUT(Sabancı İlkokulu)

 

3. SINIFLAR Q BİTZ TURNUVASI

1. ATAHAN BAYRAK (Vali Vefik İlkokulu)

2. EMRE BAL (Vali Vefikİlkokulu)

3. BELİNAY AYDIN (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

 

2. SINIFLAR ABALONE TURNUVASI

1. MUHAMMET SUNGUR KOÇAK(İbni Sina İlkokulu)

2. FURKAN SÖYLEV(Kültür Kurumu İlkokulu)

3. IRMAK ZEHRA AKYOL(Kocatepe İlkokulu)

 

1.SINIFLAR SQUARE UP TURNUVASI

1.ZEYNEP AZRA KAPLAN (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

2.ELİF İNCİ ÖZ (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

3.NAZLI ÇELEBİ(Vali Vefik İlkokulu) 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.