• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2017 11:21

DES’ten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yilmaz’a teşekkür

DES’ten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yilmaz’a teşekkür
Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Enver Şahin geçtiğimiz hafta açıklanan bitişik eğik yazı yerine düz yazıya geçilmesi kararı eğitim camiasında olumlu olarak karşılandığını söyledi.

ERKHABER / ERZURUM-  Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Enver Şahin geçtiğimiz hafta açıklanan bitişik eğik yazı yerine düz yazıya geçilmesi kararı eğitim camiasında olumlu olarak karşılandığını söyledi. 
Şahin, “Milli Eğitim Eski Bakanlarımızdan Hüseyin Çelik’in döneminde geçilen, başarısızlığa ve karmaşaya neden olan öğrenci, veli ve eğitim camiasından büyük tepki alan bitişik el yazısı politikasından vazgeçen Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakan İsmet Yılmaz'a teşekkür eden Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Enver Şahin: Öğrenci, öğretmen ve veli düzleminde ciddi bir rahatlama ve verim artışına neden olacak düz yazı uygulamasına biran önce geçilmelidir" dedi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Enver Şahin açıklamasında, "Bitişik yazı ile öğrencilerin daha hızlı yazdığı iddiasının doğru olmadığı bilim adamları ve işin mutfağındaki öğretmenlerimiz tarafından yapılan araştırma ve denemeler sonucunda ortaya çıkmıştı. Sendika olarak defalarca açıklamalarda bulunduk, olumsuz yanlarını açıkladık. Çocuklarımız okumayı öğrendikleri halde yazmayı tam olarak öğrenemediklerini, çocuklarımızın özgüven ve bilişsel gelişimine zarar verdiğini, zaman ve enerji kaybına neden olduğunu söyledik. Geç kalınan bir uygulama ancak yine de el yazısı uygulamasından vazgeçilmesi eğitim camiasında olumlu algılanmıştır” dedi.
Genel Teşkilatlanma Sekreteri Enver Şahin açıklamasında bitişik eğik yazının eskiden olduğu gibi Türkçe dersinde “Güzel Yazı Çalışması” olarak uygulanması nın yerinde olacağını belirtti. Şahin, “Gelişen teknoloji ve materyaller nedeniyle artık kâğıt kalemle yazı yazma ihtiyacı gün geçtikçe azalmaktadır. Biz hala yazı normal mi olsun, bitişik mi olsunla uğraşırken eğitimde yine treni kaçırmak üzereydik. umarım yazı sorunu bir daha indirilmemek üzere rafa kalkar” dedi.

KARIŞIK