• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2019 12:20

DAİB inşaat heyeti Umman'da...

DAİB inşaat heyeti Umman'da...
Umman’a ticari heyet düzenlendi. Ticaret heyetine Türkiye’nin farklı illerinden inşaat ve tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren üretici ihracatçı firmalardan oluşan 23 temsilci katıldı.

ERKHABER / ERZURUM - T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından 2018-2019 döneminde öncelikli hedef ülkelerden birisi olan Umman’a ticari heyet düzenlendi. Ticaret heyetine Türkiye’nin farklı illerinden inşaat ve tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren üretici ihracatçı firmalardan oluşan 23 temsilci katıldı.

KARIŞIK

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ethem Tanrıver ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı’nın da yer aldığı heyet, ilk resmi ziyaretini T.C. Muskat Büyükelçiliğine gerçekleştirdi. Muskat Büyükelçisi Ayşe Sözen Usluer tarafından kabul edilen heyet üyelerine Umman ekonomisi, ikili ticari ve ekonomik ilişkilere ilişkin detaylı bilgi verildi.

Muskat Büyükelçiliğimiz ziyareti sonrasında Umman’ın inşaat sektöründe en büyük fuarı olan The Big Show Oman inşaat fuarı ziyaret edildi. Yerel inşaat firmaları ile inşaat malzemesi toptancılarının stantlarını gezen heyet üyeleri, Umman pazarında talep edilen ürünlere ilişkin bilgi alırken ilgili gördükleri firmalara davetiye ve katalog ilettiler.

Program çerçevesinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna yerel firmaların ilgisi yüksek oldu. Toplamda 70’e yakın Ummanlı firmanın katıldığı etkinlikte 200’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.  T.C. Muskat Büyükelçisi Ayşe Sözen Usluer ikili iş görüşmelerine katılarak,  heyete katılan Türk firmaları ve görüşmeler vesilesi ile toplantı salonunda bulunan Umman’lı firmalara görüşmelerin iki taraf içinde verimli geçmesine yönelik temennilerini iletti.

Program çerçevesinde Umman Ticaret ve Sanayi Odasına resim ziyaret gerçekleştirildi. Umman Ticaret ve Sanayi Odası CEO’su Abdul Adheem Abbas Al- Bahrani tarafından kabul edilen heyet Al-Bahrani’ye ticaret heyeti kapsamında verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini ilettiler. Al-Bahrani ise heyetin Muskat ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Türkiye menşeli ürünlerin Umman pazarında yüksek kalite algısına dikkat çekerek Türk firmaları ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirtti. Umman Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye’ye son dönemde çok sık alım heyeti gönderdiklerini, T.C. Muskat Büyükelçiliği ve Ticaret Müşavirliği ile son derece uyumlu bir işbirliği içinde bulunduklarını ifade etti.

Çağlı: İki ülke arasındaki ticaret gelişme gösteriyor

DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman ÇAĞLI; Bölgemizdeki İnşaat Malzemeleri firmalarımızla beraber Körfez Coğrafyasının incisi Umman’ın hızla gelişen ekonomisiyle dikkat çekmesi ve sektördeki en büyük tedarikçilerinin bu ülkede yer alması nedeni ile ülkemiz ihracatı açısından önemli bir yere sahiptir. Umman sanayi ürünleri olarak demir çelik ürünleri, paketleme makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri, mermer ürünleri gibi ürünlerde potansiyel bir pazar. Ülkemiz yatırımcıları bu sektörlerde Umman’da iş yapabilirler. Coğrafi uzaklığa rağmen iki ülke arasında ticaretin gelişme gösterebileceği ve iki ülke arasında ticari anlaşmaların yapılması halinde bu gelişmenin daha üst düzeylere çıkarılabilecek’’ ifadesinde bulundu.

 

Tanrıver;  Önümüzdeki Günlerde Umman’a yönelik ihracat gerçekleştireceğiz.

 

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ise Umman Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı bir heyeti 2019 yılı Haziran veya Temmuz ayında Bölge’de misafir etmek istediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu;

 “T.C. Ticaret Bakanlığı ve Genel Sekreterliğimiz organizasyonunda, Umman’da düzenlenen Yapı-İnşaat Sektörel Ticaret Heyeti programı sırasında gerçekleştirilen bu faaliyetler ile ihracat yapanların ihracat miktarlarının artırılması, hiç ihracat yapmamış firmalarımızın da gerek yabancı alıcılarla ticari görüşmeler yapmak, gerekse ürünlerinin dış pazardaki durumunu gözlemlemek, aynı sektördeki rakiplerini tanımak ve ihracat tecrübesi yaşamalarına imkan vermenin yanı sıra, ülkelerimiz arasındaki mevcut ikili ticari ilişkilerin ve genel anlamda dış ticaretin geliştirilmesi ve artırılmasına yardımcı olmak gibi hususlar hedeflenmiştir. Yapılan görüşmeler esnasında, firmalarımızın kazandığı tecrübe gözlenmiş, ziyaretçi firmaların numune talepleri karşılanmış ve önümüzdeki günlerde ihracat gerçekleşmeleri olacağı gözlenmiştir.

UMMAN’LA TİCARET

Umman'da inşaat sektörü, ekonominin öncelikli bir sektörü olarak tanımlanmakta olup istikrarlı bir büyüme gösteren Umman ekonomisinin en belirgin ulusal sektörlerinden biridir. Güvenilir ticaretin hakim olduğu Umman'da, Ummanlı firmaların Türk firmaları ile uzun vadeli çalışmayı istedikleri gözlemlenmiştir. Geleceğin Dubai'si olma yolunda ilerleyen Umman bu pazara ihracat yapacak firmalara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Tüm bu hedefler çerçevesinde inşaat sektörü ile bağlantılı ürünlerin kullanım miktarının artacağı ve Ülkemizde üretilen kaliteli ürünlerin Umman’ın ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olduğu düşünülmektedir.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.