• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Eylül 2019 17:19

Büyükşehir'den yoğun mesai...

Büyükşehir'den yoğun mesai...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye Belediyesi ile birlikte şehir merkezini adeta şantiyeye çevirdi.

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediyesi’nin Tortum Yolu’ndaki yol yapım, bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmaları son sürat devam ediyor. Artan araç sayısı ve trafik yoğunluğunun yanı sıra yerleşim birimlerinin de giderek canlanması sebebiyle ana arterlerde hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını yepyeni bir görünüme kavuşturmakla kalmıyor, aynı zamanda ulaşım ağlarına kalite de kazandırıyor. Büyükşehir ekiplerinin bu doğrultuda adeta seferberlik ilan ettiği Tortum Yolu’ndaki çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanırken, ekiplerin hafta sonu mesaisi de yoğun geçti.
 

KARIŞIK

 

Tortum Yolu’nun çehresi değişiyor
Tortum Yolu’nda sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalara gün boyunca devam edilirken, bir yandan asfalt seren ekipler, diğer yandan da refüj ve bordürleri yeniledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, kaliteli ulaşım altyapısı vurgusunda bulundu. Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin sadece şehir merkezinde değil, aynı zamanda şehrin giriş ve çıkış noktalarında da yoğun bir mesai yaptığını belirterek, “Şehrimizin kuzeye açılan kapısı olan Tortum Yolu’nda geniş kapsamlı bir üstyapı çalışması planlamıştık. Güzergâhta enerji nakil, doğalgaz ve iletişim hatlarıyla ilgili birtakım çalışmalar yürütülüyordu. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bizler de ekiplerimizi Tortum Yolu için seferber ettik” diye konuştu.
Erzurum’un sürekli gelişmesi ve yerleşim birimlerinin genişlemesiyle birlikte ulaşım ağlarına duyulan ihtiyacın da arttığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Büyükşehir Belediyesi olarak işte bu ihtiyacı ortadan kaldırma amacı taşıyan ve çeşitli noktalarda halen daha devam eden çalışmalarımız var. Bunlardan birisini de, Tortum Yolu oluşturuyor. Güzergâhta sadece asfalt çalışması yapmıyor, aynı zamanda yol genişletme ve refüjlerin bakımı gibi çevre düzenleme hizmetleri de veriyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında ana ulaşım arterlerimizin hem bakım gereksinimini ortadan kaldırmış ve hem de yollarımıza nitelik kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir’den Yakutiye seferberliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye Belediyesi ile birlikte şehir merkezini adeta şantiyeye çevirdi. Yakutiye Belediyesi ile birlikte yürütülen üstyapı çalışmalarını sahada inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirdeki ulaşım ağlarının tamamına yepyeni bir çehre kazandırmakta kararlı olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye ilçesinde yürütülen asfalt, karo, bordür ve kaldırım gibi devam eden üstyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Beraberinde Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’la birlikte Gölbaşı, Batpazarı, Taşmağazalar, Emniyet Müdürlüğü üstü, Palandöken Devlet Hastanesi arkası ve Recep Akdağ Caddesi’ni gezen Başkan Sekmen, çalışmalarda gelinen son durumu gördü.
 

 

Başkan Sekmen, şehir merkezini teşkil eden Yakutiye’nin birçok noktasında yine Yakutiye Belediyesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, sezon sonuna kadar şehir merkezindeki birçok ulaşım ağının güncellenmiş ve yenilenmiş olarak hizmet verir hale geleceğini kaydetti. Asfalttan kaldırıma, bordürden karo dizilmesine varıncaya kadar çok yönlü olarak sürdürülen çalışmaların, şehir merkezine ilaç gibi geleceğini ifade ederek, “Şehir merkezimizde bakım ve onarıma ihtiyaç duyan bazı güzergâhlar vardı, şimdi onları baştan aşağı yeniliyoruz. Yaya kaldırımlarını elden geçiriyor, yanı sıra çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları da yapıyoruz. Yaptığımız planlama neticesinde sezon sonuna kadar şehir merkezindeki ulaşım ağlarımızın neredeyse tamamına yepyeni bir çehre kazandırmış olacağız” diye konuştu.
 

 

Öte yandan Başkan Sekmen’in Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’la birlikte gerçekleştirdiği saha gezisi, vatandaşların da dikkatinden kaçmadı. Gittikleri her mahalle ve caddede vatandaşlardan büyük ilgi gören Sekmen ve Uçar, çay sohbetlerine katılmayı da ihmal etmedi. Vatandaşlar, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye ekiplerinin sahalarda sürekli çalışır halde olmalarından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, Başkan Sekmen ise, “Asıl memnuniyeti, kıymetli hemşehrilerimizin beklentilerine cevap veriyor olmakla bizler yaşıyoruz. İlk günkü heyecan ve şevkle kadim şehrimizi geliştirmeye, değiştirmeye ve dönüştürüp modern bir kent haline getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Büyükşehir’den çiftçilere tarım makinesi desteği

Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık sektörlerine model teşkil edecek katkılar sunmaya devam ediyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında son model bir tarım makineleri filosu kuran Büyükşehir Belediyesi, Erzurumlu çiftçilere hizmet vermeye başladı. 10 adet çift sıralı silaj makinası ve 20 adet silaj taşıma römorkundan oluşan filo, Beyaz Masa’ya başvuruda bulunan tüm çiftçilerin hizmetine sunulurken, tarım makinelerine gösterilen ilgi daha şimdiden tavan yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Çiftçilerimize her türlü desteği vereceğimizi söylerken, farazi konuşmuyorduk. Ne söylediysek yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Büyükşehir tarım makineleri filosu kuruyor
 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ortaklığıyla hayata geçirdikleri projeyi tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sekmen, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurdukları tarım makineleri filosuna 10 adet çift sıralı silaj makinası ve 20 adet silaj taşıma römorku kazandırdıklarını belirterek, söz konusu makineleri Erzurumlu çiftçilerin emrine tahsis ettiklerini bildirdi. Hasat kaldırma çalışmalarını tamamlayan çiftçilerin silajlık yem ihtiyaçlarını temin ettikleri süre zarfında araç-gereç sıkıntısı çektiklerinin altını çizen Başkan Sekmen, “Bu sorunu tespit eder etmez kollarımızı sıvadık ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ortak bir projeye imzamızı attık. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz tarım makineleri filosunu son model silaj makineleri ve römorklarla donattık” diye konuştu.
Çiftçilerin silaj makinesi ve römork ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdikleri projenin, üreticiye hem zaman, hem iş gücü ve hem de maliyetten kazandırdığını vurgulayan Sekmen, “Tarım makinelerine ihtiyaç duyan çiftçilerimiz Büyükşehir Belediyemize geliyor ve Beyaz Masa’ya başvurarak talepte bulunuyor. Biz de çiftçimizin bu talebi doğrultusunda kendisine bu makinelerden tahsis ediyor ve hasat sürecinde onları yalnız bırakmamış oluyoruz” ifadelerini kullandı. Sekmen, tarım ve hayvancılık sektörlerinin yeniden cazip hale gelebilmesi için çok yönlü bir seferberlik başlattıklarını kaydederek, “Biz tarım ve hayvancılığa sürekli vurguda bulunuyor, her platformda üretim ve katma değerden bahsediyoruz. Bu doğrultuda her platformda çiftçilerimize destek vereceğimizi söylerken de, aslında farazi konuşmuyorduk. Ne söylediysek yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Sekmen’den çiftçilere başvuru çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tarım makineleri filosundaki silaj makineleri ve römorklardan istifade etmek isteyen çiftçilere Beyaz Masa’ya başvuruda bulunma çağrısı yaparak, “Filomuzla, tarım makinelerimiz ve daha birçok imkânımızla Erzurumlu üreticilerimizin yanında olmaya ve onların yükünü hafifletmeye devam edeceğiz. Projemizde emeği geçenleri kutluyor, çiftçilerimize bol kazançlı ve bereketli yıllar diliyorum” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.