• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 20 Ekim 2019 22:14

Başkent'te Erzurum Günleri dolu dolu geçti...

Başkent'te Erzurum Günleri dolu dolu geçti...
ESAV’ın Ankara’da düzenlediği Erzurum Tanıtım Günleri, Erzurumluların yanı sıra Başkentlilerden de büyük ilgi gördü.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Sosyal İktisadi Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) Ankara’da düzenlediği Erzurum Tanıtım Günleri, Erzurumluların yanı sıra Başkentlilerden de büyük ilgi gördü. ANFA Altınpark EXPO’da 17 Ekim’de başlayan ve 20 Ekim Pazar günü (Bugün) sona eren Erzurum Tanıtım Günleri programında, şehrin sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim değerleri ön plana çıkarken, yöresel ürünlere ise büyük ilgi gördü. Erzurum lor peynirinden su böreğine, kadayıf dolmasından çağ kebaba varıncaya kadar yöresel tatların görücüye çıktığı Erzurum Tanıtım Günleri’nde, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve bir çok ilçe belediyesine ait stantlar da yerini aldı.

KARIŞIK

 

KIŞ TURİZMİNİN EŞSİZ GÜZELLİKLERİ ANLATILDI

Başkentliler, Erzurum Günleri’nde en büyük ilgiyi başta çağ kebap olmak üzere Oltu Taşı ve ehram ürünlerine gösterdi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,ne ait stantlar, Erzurum’un tanıtımı için adeta seferber olurken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de, konuklarına kış turizminin eşsiz güzelliklerini anlattı. ANFA Park’taki fuar alanının dört bir yanında Erzurum rüzgarları estiren programda, bugün ise çeşitli konserler ve aşıklar da sahne aldı.

 

HER YIL SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR

Erzurum Sosyal İktisadi Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum Tanıtım Günleri’nin Ankara’da artık bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak, “Sadece Ankara’daki Erzurumlular değil, artık başkentliler bile Erzurum Tanıtım Günleri’nin yapılmasını her yıl sabırsızlıkla bekliyor. Gösterilen ilgiden çok memnunuz; Ankara’da Erzurum farkındalığı oluşturuyor olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşıyoruz” diye konuştu.

 

PASİNLER BELEDİYESİ STANDINA YOĞUN İLGİ

Stantlar arasında en çok ilgiyi ise Pasinler Belediyesi standı gördü. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, ziyaretçilerle tek tek ilgilenerek ikramlarda bulundu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.