• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Kasım 2019 16:36

Başkan Sekmen'in temasları meyvesini verdi...

Başkan Sekmen'in temasları meyvesini verdi...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temasları sonunda meyvesini verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temasları sonunda meyvesini verdi. Son bir yıl içerisinde Erzurum’a birkaç kez gelen ve her seferinde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projelerinden övgüyle bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Erzurum’un örnek bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını bir kez daha dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projelerini bir kez daha yerinde inceleme fırsatı bulan Bakan Kurum, “Büyükşehir Değerlendirme Toplantısı” için geldiği Erzurum’da, Başkan Sekmen’in başarısını yine dilinden düşürmedi. Bakan Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümden yeni sosyal yaşam alanları oluşturulmasına varıncaya kadar bu alanda önemli hizmetler verdiğini ifade ederek, bakanlık olarak Başkan Sekmen’e tam destek verdiklerini dile getirdi.

KARIŞIK

 

ERZURUM’DAKİ ÇALIŞMALARI ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

Erzurum Kalesi çevresinde yürütülen kamulaştırma çalışmalarını, Üç Kümbetler Dönüşüm Projesi ve yanı sıra kent merkezinde yürütülen diğer çalışmaları sahada görme fırsatı bulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarih, kültür ve medeniyetler kenti olan Erzurum’da ancak bu kadar güzel işler çıkartılabileceğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen her bir projenin Erzurum için başlı başına bir değer olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, “Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede aldığı bu mesafeyi her yerde ifade ediyor, dile getiriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, normal şartlarda belediyeler tarafından hayata geçirilmesi çok külfetli olan bu işlerin üstesinden geliyor oluşu, hakikaten de kayda değer bir durum ve biz bu durumdan çok memnunuz” diye konuştu.

 

BAŞKAN SEKMEN: ŞEHRİMİZE ANLAM VE DEĞER KATIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, yatırım ve projelerini saha gezisi eşliğinde anlattığı Bakan Kurum’a, Erzurum için belirledikleri hedefleri aktardı. Son yıllarda artık şehirlerin bile birbirleriyle yarıştığının altını çizen Sekmen, Erzurum’un, tarihsel köklerinin derinliğiyle bilinen bir kent olduğuna vurgu yaparak, “Bu şehirde tarih yatıyor, kültür yatıyor. Bu şehir tabii ve doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor ve daha birçok potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Biz işte bu potansiyelleri harekete geçirebilmenin mücadelesi içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizi hem çarpık yapılaşmanın pençesinden kurtarıyor ve hem de tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkartıyoruz. Erzurum’u modern yapılaşmayla tanıştırıyor, geleneksel mimariyi ön plana çıkartıyoruz. Millet bahçelerine her gün yenilerini ekliyor, sosyal yaşam alanlarına çeşitlilik kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.