• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Ekim 2019 16:15

Bakanlıkla yazışmalar başladı... Nikah Sarayı, Kültür Kompleksi oluyor...

Bakanlıkla yazışmalar başladı... Nikah Sarayı, Kültür Kompleksi oluyor...
Palandöken'de yapımı devam eden Nikah Sarayı, Kültür Kompleksi olarak hizmet verecek.

LEVENT AKPINAR'IN ÖZEL HABERİ...

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM - Palandöken İlçesi'nde dönemin belediye başkanı Orhan Bulutlar tarafından yaptırılan ve 30 milyon TL'ye malolan Nikah Sarayı, Kültür Kompleksi olarak hizmet verecek. 

ERK Haber Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak'ın "Bu binanın Nikah Sarayı olarak kullanılması bu şehre ihanettir" başlıklı yazısıyla gündeme getirdiği ve kamuoyunun büyük destek verdiği konuyla ilgili önemli bir adım atıldı. Vali Memiş'in incelemelerde bulunduğu, Erzurum Tiyatro Müdürlüğü yetkililerin ise hayran kaldığı binanın Kültür Kompleksi olarak hizmet vermesi için bakanlıkla yazışmalar başladı. 

Konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Erzurum İl Kültür Müdürü Cemal Almaz, konuya bakanlığında sıcak bakmasıyla birlikte binanın Tiyatro Genel Müdürlüğü'ne tahsisi için yazışmalara başladıklarını belirterek, " Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar'la Erzurum Tiyatro Müdürlüğü yetkilileri Nikah Sarayı'nın Tiyatro Binası olarak kullanılması için daha önce temas kurmuşlardı. Vali Beyle birlikte bizde binayı dolaştık. Bu muhteşem yapıya hayran kalmamak mümkün değil. Tiyatro müdürlüğünden yetkililer incelemelerini tamamlayarak, binanın tiyatro binası olarak kullanılmasına olur verdiler. Şimdi inceleme yapmaları için Ankara'dan da bir ekip çağırdık. Onlarda inceleme yaparak değerlendirmelerde bulunacaklar. Bizde bu arada hem bakanlık hem de genel müdürlükle yazışmalara başladık"dedi.

Binanın hem tiyatro hem opera hem de bir çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu da hatırlatan Almaz, " Bu binayı kültür kompleksi olarak kullanacağız. Tiyatro Bölge Müdürlüğü, Kültür Merkezi Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü Hizmet Birimleri de bu binada hizmet verecek. Tahsis işlemleri gerçekleştiği takdirde de hemen tiyatro, opera salonları ve ışıklarla ilgili küçük bir tefrişat yapacağız"diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.