• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 15:23

Aziziye Belediyesi’nden mesleki yeterlilik belgesi

Aziziye Belediyesi’nden mesleki yeterlilik belgesi
Aziziye Belediyesi Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilki daha gerçekleştirerek işçilerinin mesleki yeterlilik belgesi almaları için harekete geçti.

ERKHABER / ERZURUM - Aziziye Belediyesi Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilki daha gerçekleştirerek işçilerinin mesleki yeterlilik belgesi almaları için harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğunu dikkate alarak çalışan işçilerinin bu belgeyi almaları için yaptığı girişim ilk meyvelerini verdi. Zorunlu hale gelen bu belge için talepte bulunan Aziziye Belediyesi özel bir firma ile anlaşarak işçilerinin yeterlilik belgesi alabilmeleri için çalışmalara başladı. 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ortalama bin ile 2 bin TL arasında maliyeti olan bu belgenin devlet teşviki ile ücretsiz temin edildiğini söyledi. 
Aziziye Belediyesi, bünyesinde çalışan 12 inşaat işçisinin performans sınavı ve mülakatlarıyla mesleki eğitim sürecine başladıklarını hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Aziziye Belediyesi yapmış olduğu bu işlemle tamamen devlet teşviki ile bu belgeleri çalışanlarına kazandırdı. Bakanlık nezdinde belgesiz çalıştırılma durumunda cezai yaptırımları bulunmakta. 81 meslek grubu kapsamda Aziziye Belediyesi olarak bünyemizde çalışan 12 işçimiz ile bu belgeyi almaya başladık. Bundan sonraki süreçte diğer meslek sahibi personelimiz içinde bu belgelerin temini için girişimlerimiz olacak. Eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına yatırımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda eğitim alan çalışanlarımıza mesleki yeterlilik belgelerini teslim ettik” diye konuştu. 
Mesleki Yeterlilik Belgesi takdimi için düzenlenen tören Aziziye Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve belge sahiplerinin katılımı ile yapıldı. 

KARIŞIK