• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Nisan 2020 12:24

Aras Elektrik vatandaşa ihbarname gönderiyor

Aras Elektrik vatandaşa ihbarname gönderiyor
Erzurum'da Korona virüsle mücadele kapsamında bir çok iş yeri kapandı. ARAS Elektrik kapalı iş yerlerine kesme ihbarı gönderiyor.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da esnaf zor durumda.Korona virüsü ile mücadele kapsamında, bir çok iş yeri zorunlu olarak kapatılmak zorunda kaldı. Virüsle mücadele kapsamında bir çok kurum ve kuruluş taşın altına elini koyup, virüsün ekonomiye verdiği zararların en aza indirilmesi için mücadele ederken, ARAS Elektrik Erzurum'da kapalı iş yerlerine kesme ihbarı gönderiyor. 

KARIŞIK

 

Normal zamanda da elektrik borcunu geciktiren vatandaşın, gözünün yaşına bakmayan ARAS Elektrik, anında elektriği keserek, vatandaştan kesme bağlama parası alıyordu. Hatta abone olurken yatırılan teminat bedelinden borcu tahsil eden Aras Elektrik aboneliği iptal ediyor ve vatandaşa "elektrik kullanmak istiyorsan, yeniden abone olacaksın" diyerek adeta postun kıllarını saydırıyordu. 

 

Normal zamanda bu uygulamaları ile tepkileri üzerine çeken kurum, herkes Korona virüsün ekonomiye verdiği tahribatı en aza indirmeye çalışırken, yine alacağının peşine düştü. Hemde acımasızca. 

 

Devlet talimatıyla iş yerlerini kapatan esnaf, evine götürecek ekmek bulamazken, birde ARAS Elektrik'in kesme ihbarı ile karşı karşıya kaldı. 

 

Esnaf, siyasilerden ilgili kurumla görüşerek, borçların ertelenmesini beklerken, ARAS'ın bu tavrına tepki gösteriyor. Esnaflar, " Elimizden bir şey gelmiyor. Bu şartlar altında virüs sonrası ciddi bir ekonomik krize gireceğiz. ARAS Elektrik'in yaptığı kanuni olabilir ancak hiç ahlaki değil. Bizler zor zamanlarda yanımızda olanları da bizleri borç yükü altında ezenleri asla unutmayacağız" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.