• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Temmuz 2020 16:06

ARAS EDAŞ, işadamının parasına el koydu!

ARAS EDAŞ, işadamının parasına el koydu!

ERKHABER / ERZURUM - İşadamı Sıddık Eren, ARAS EDAŞ’ın 88 bin liralık borcuna karşılık Karayollarındaki 114 bin TL’lik hakedişini tahsil edip, 26 bin TL’lik kısmını geri ödemediğini iddia etti. Eren, “Parama el koyduğu gibi muhatap da bulamıyorum” diye isyan etti...

KARIŞIK

Karaçoban'da Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü adına yol çalışması yapan işadamı Sıddık Eren, 88 bin TL'lik borcu için ARAS EDAŞ'ın önce elektriklerini kesip, şantiyeyi çalışamaz hale getirdiğini sonrasında da Karayolları'ndan 114 bin TL'lik hakedişini borcuna karşılık tahsil edip, 26 Bin TL'lik kısmına da el koyduğunu öne sürdü. 

Günlerdir ARAS EDAŞ'tan parayı tahsil edebilmek için çalıştığını ancak muhatap bulamadığını ifade eden işadamı Sıddık Eren, "Ne yani paramızı bunlara ma bağılayalım? Ne yapmak istiyorlar, keyfi yönetimlerle insanları mağdur etmenin bir anlamı yok" dedi. 

 

"MUHATAP BULAMIYORUM, HORLANIYORUM, DIŞLANIYORUM"

"Canımı yaktıkları için konuyu medyaya taşımak zorunda kaldım" diyen işadamı Sıddık Eren, yaşadığı mağduriyeti su sözlerle anlattı: 

Önce borcumuz için elektrikleri kestiler. Elektriklerim kesilince Karayolları'ndan alacağım olan 175 bin TL için ARAS EDAŞ'a temlik verdim ama yine elektriğimi açmadılar. Sonra 114 bin TL karayollarına bir para geldi ve bu parayı ARAS EDAŞ tahsil etti. Aradaki 26 bin TL'yi iade etmediler. Paramı istediğimde, 'genel müdür imzası ile ödenecek ama şu an şehir dışında' denildi. Genel müdür Erzurum'a gelince gittim ama görüşmeye dahi layık görmedi. Bütün Erzurum kamuoyuna, siyasilere, kendi üyelerinin hakkını hukkunu, bu gibi sömürücü durumunda olan firmalara karşı, vatandaşın hakkını hukukunu korumaya davet ediyorum. Ben hakkımı korumak için konuyu medyaya taşımak durumunda kaldım ama ya bu cesareti gösteremeyenler ne yapacak. Şantiyem şu an durmuş durumda. Nakitin sıkışık olduğu bir dönemde, devletin bir ekonomik sıkışıklık içerisinde olduğu bir dönemde 110 bin TL bir servet. Almayayım mi, bağışlayayım mı? Beni oyalıyorlar, yüzüme bakmıyorlar, dışlıyorlar, horluyorlar!  Genel Müdür yok, Genel Müdür yardımcısı yok. Kiler ve Çalık Holding bünyesinde burada güvenli bir şekilde hizmet verecek adamlar yok mu? ARAS EDAŞ, Fahrettin Tunç denilen bu beceriksize, Cenk Kaya'ya mahkum mudur? Yazıktır, günahtır.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Âmin 10 Temmuz 2020 01:09

    Tebrikler sıddık bey hak verilmez alınır diyorsun

  • Muharrem ateş 07 Temmuz 2020 18:20

    Aras elektrik özellştikten sonra vatandaşa zulmediyor. Nihayet biri çıkıp haykırdı, Sesimiz oldu.